Wij gaan graag voor je op zoek naar jouw Italiaanse droom klassieker. Ook voor bemiddeling bij de verkoop van je huidige Alfa Romeo ben je bij ons aan het juiste adres. Het geven van een onderbouwd aankoopadvies behoort tevens tot de mogelijkheden

La Mosca Classico

Alfa Romeo GTV 2,0 V6 TB

Deze fraaie Alfa Romeo 916 GTV is overduidelijk met zorg onderhouden en heeft recent nog een servicebeurt gehad. De fantastische Alfa V6 Turbo motor ontworpen door de beroemde Giuseppe Busso levert maar liefst 200 pk’s en heeft ruim voldoende souplesse om deze Italiaanse schone tot zeer aansprekende prestaties te brengen. De GTV werd in 1997 nieuw afgeleverd in Zwitserland en staat sinds 2019 op Nederlands kenteken.  Ondanks het verstrijken van 24 jaren, heeft deze Alfa origineel slechts 122 duizend kilometers afgelegd.  Er zijn nog enkele kleine optische aandachtpuntjes om deze 916 weer in topstaat te brengen, maar de huidige eigenaar heeft de juiste keuzes gemaakt en voorrang gegeven aan onderhoud aan de techniek. De technische staat is dan ook gerust uitstekend te noemen.

Het betreft hier het eerste (fase 1) model, geleverd tussen 1995 en 1998 nog met de zwarte dorpel en bumperlijsten waarbij de exterieur kleur Rosso Alfa Romeo erg fraai contrasteert. Het Fase 1 interieur is herkenbaar aan de sportievere inrichting en beter zittende stoelen t.o.v. van de latere versies.

GTV Fase 1 modellen, nog geheel in originele staat en ook nog eens uitgerust met de Busso 2,0 V6 TB motor zijn in Nederland ondertussen haast op één hand te tellen. Gezien de frisse kilometerstand en uitstekende staat van onderhoud mag dit exemplaar gerust uniek worden genoemd.

Wil je meer weten over deze GTV of vragen over het bezitten van een Alfa Romeo 916 Spider of GTV? neem dan gerust contact op.

Vraagprijs €7.950,-*

* Verkoop in opdracht van de huidige eigenaar, bezichtiging en eventuele proefrit zijn uiteraard mogelijk op afspraak.